Curs online. Pentru profesionisti financiari, manageri financiari sau operationali si antreprenori


Vrei sa cresti profitabilitatea si sa ai control asupra rezultatelor (chiar si in conditii nefavorabile)?

Ca antreprenor sau manager de afaceri doresti ca firma sau ariile din responsabilitate sa aiba un profit cat mai bun, ideal in crestere de la o perioada la alta. Insa viitorul oricarei afaceri este un drum necunoscut si dificil din multe privinte. Daca acest obiectiv nu este corespunzator planificat si controlat el va ramane pentru multe firme doar un vis sau o dorinta neimplinita.




Conform statisticilor printre principalele cauze pentru care firmele esueaza sau performeaza slab se numara: o planificare defectuoasa si lipsa unui control adecvat al performantei.


Firmele care au implementat un proces de planificare si control al performantei financiare au un avantaj competitiv avand predictibilitate si control asupra rezultatelor. De aceea este important ca managerii si profesionistii din cadrul firmelor sa posede abilitati de bugetare.


Acum vreau sa te invat tehnici de planificare si control bugetar care te vor ajuta sa cresti profitul si sa ai control permanent asupra rezultatelor. Chiar si in conditii dificile asa cum se intampla in mediul de afaceri.


Daca esti hotarat inscrie-te la trainingul Planificare si Control Bugetar (sau mai scurt Pro Buget) pentru a pune in aplicare cat mai repede aceste tehnici.


De ce unele afaceri au succes iar altele nu reusesc sa performeze


Ca manager intr-o firma esti evaluat si vei avea obiective legate de controlul costurilor si imbunatatirea profitului la nivelul centrelor de responsabilitate. Fara instrumentele potrivite nu vei avea o misiune usoara.


Ca antreprenor intr-o firma mica sau mijlocie din Romania deseori te lupti sa o scoti la capat ca sa poti plati toate taxele, cheltuielile si la sfarsitul lunii sa realizezi in plus si profit.


Daca urmaresti profitabilitatea firmei vezi ca sunt luni cand ai un profit dar in alte luni esti pe pierdere sau iti vine greu sa platesti datoriile din lipsa de cash. Nu intelegi care este cauza acestor variatii, ce a mers bine in firma si ce nu a mers bine si ce ar trebui sa faci ca firma sa aiba un profit previzibil si constant.


Daca nu urmaresti lunar profitabilitatea atunci e si mai riscant te poti trezi la sfarsitul anului ca esti pe pierdere sau ai un profit mic si la fel nu stii exact de ce si ce schimbari ar trebui sa faci pentru a creste performanta financiara?


Pe de alte parte cu totii vedem atunci cand citim topul celor mai bune firme din Romania dupa cifra de afaceri si profit ca in acest top apar foarte multe firme multinationale. Performanta primelor 100 firme multinationale din Romania s-a dublat ,in ultimul deceniu, atat din perspectiva cifrei de afaceri cat si a profitului net.


Care este secretul succesului acestor companii versus companii mici si mijlocii din Romania?

Pe de o parte acestea primesc surse de finantare din partea grupului dar mai exista un alt aspect la fel de important pe care nu trebuie sa-l ignoram.


Toate aceste firme folosesc Bugetul ca instrument de planificare si control al profitabilitatii. Aceste firme nu isi permit sa greseasca prea mult, sunt cotate la bursa unde investitorii vor sa obtina profituri constante si previzibile.


In contrast marea majoritate a firmelor mici si mijlocii din Romania nu folosesc deloc procesul de bugetare.


Cum pot firmele sa-si maximizeze performantele financiare


Bugetul este ca un GPS care ajuta managerii unei firme sa planifice si sa controleze drumul spre performanta dorita.


Fara un buget si un control al performantei realizate managementul nu va putea lua decizii corecte si inevitabil vor exista decizii nereusite care incet incet isi vor pune amprenta pe profitabilitatea firmei.


Iar profitul firmei este ca si combustibilul pentru o masina ...daca firma nu reuseste sa genereze suficient profit mai devreme sau mai tarziu va avea probleme in continuarea activitatii.


Cu totii stim ca mediul de afaceri este competitiv, mediul politic si legislativ neprietenos dar cu toate acestea unele firme performeaza foarte bine iar altele performeaza slab sau chiar esueaza.


Asadar cum pot antreprenorii si managerii firmelor sa controleze veniturile si costurile pentru a realiza un profit predictibil si in crestere si in acelasi timp sa previna riscurile financiare?


Solutia o reprezinta procesul de Planificarea si Control Bugetar


Ai nevoie de solutii care sunt validate si functioneaza. Ai nevoie de profit predictibil si performante constante.


Daca nu mai vrei sa lasi performanta firmeila voia intamplarii si a deciziilor de moment poti incepe sa aplici tehnici de planificare si control bugetar.


Pentru a ajuta firmele si profesionistii din cadrul lor sa utilizeze tehnici Planificare si Control Bugetar am creat trainingul Pro Buget.


Permite-mi sa ma prezint

Sunt Alina Demeter si sunt pasionata de business si cum pot afacerile sa-si creasca performanta gestionand cat mai bine finantele si riscurile.

Am castigat o experienta vasta lucrand in diferite firme multinationale in domeniul Managementului Financiar si Managementul Riscurilor.
Toate programele de dezvoltare profesionala pe care le-am facut incepand cu cursurile din facultate si continuand cu trainingurile din cadrul certificarilor in aria financiara au avut ceva in comun. In marea lor majoritate au fost teoretice, nu au avut intotdeauna suficiente exemple practice si de aceea nu am putut folosi la maxim informatia invatata.

Din dorinta de a impartasi cunostintele asimilate intr-o maniera mult mai pragmatica, am creat in 2010 blogul de educatie financiara www.alinademeter.ro si canalul de educatie financiara pentru succesul afacerilor www.finance-edu.ro.

De atunci public articole si dezvolt programe de training din aria Controlling si Management Financiar intr-un limbaj mai putin tehnic, cat mai orientate pe business si cu aplicabilitate concreta in afaceri.

Doresc ca mediul de afaceri romanesc, in special firmele mici si mijlocii, sa devina mai performant chiar si in conditii nefavorabile. In acest sens ambitia mea este de a ajuta cat mai multe firme si profesionistii din cadrul lor cu educatie financiara pentru succesul afacerilor.



Descrierea cursului

Trainingul Pro Buget este un curs online sub forma a 4 module ce includ lectii video inregistrate, exemple practice explicate si exercitii de practicat individual.

Participand in acest program vei invata pas cu pas aplicat pe diverse exemple practice un proces complet de planificare si control bugetar, insotit de analiza aferenta, ca apoi sa-l poti aplica imediat in business.

Fie ca esti profesionist financiar, manager financiar sau non-financiar, manager general sau antreprenor vei putea:

  • sa planifici drumul catre performanta dorita si sa ai control continuu asupra rezultatelor reale versus ce ai planificat cu semnale rapide pentru deviatii in baza carora poti lua actiuni de corectie
  • sa atingi obiectivele de profitabilitate chiar si in conditii nefavorabile
  • sa cresti profitabilitatea firmei motivand managerii si angajatii sa performeze mai bine
  • sa controlezi obiective legate de controlul costurilor si imbunatatirea profitului la nivelul centrelor de responsabilitate

Programul este gandit sa fie cat mai practic si flexibil pentru a fi potrivit oamenilor ocupati si in miscare si poate fi parcurs in ritmul propriu. Poti participa de oriunde atata timp cat ai un calculator si acces la internet.


Ce vei primi:
  • Acces la platforma de training online unde poti accesa inregistrarile video si celelalte resurse aferente celor 4 module
  • Modele de rapoarte in fisiere Excel editabile folosite in procesul de bugetare si control al performantei pe care le poti adapta si folosi in practica
  • Exercitii practice pentru a putea exersa imediat conceptele invatate si informatii extra de parcurs individual

Fiind un curs online poti parcurge trainingul in ritmul propriu si vei avea acces la materiale pe termen lung (1 an).

Cursul este gandit sa fie parcurs cel mai eficient intr-o perioada de 4 saptamani si de aceea iti recomad sa parcurgi fiecare modul intr-o saptamana.

Vei putea parcurge foarte usor continutul prin video scurte de 10-15 minute si vei putea urmari progresul. Ai nevoie de aproximativ 2- 2,5 ore per saptamana pentru a finaliza fiecare modul.

Cui se adreseaza

Cursul se adreseaza echipelor din companii care au responsabilitati financiare, de bugetare, controlling costuri si profitabilitate in obiectivele lor de evaluare.

Fie ca esti: profesionist financiar, manager operational, manager general sau antreprenor acest curs te ajuta in cresterea si controlul performantei financiare.

Cursul este recomandat: Managerilor Financiari si Non Financiari: Manager General, Director Financiar, Director Marketing, Director Vanzari, Director HR, Director Achizitii, etc, persoanelor din cadrul Departamentului Financiar, Controlling si antreprenorilor.


Beneficii:

Profesionistii Financiari vor dobandi sau consolida cunostintele in ceea ce priveste: procesul de bugetare si control bugetar, analiza financiara si dezvoltare rapoarte financiare de monitorizare a performantei. Vor intelege modelul de business/procesele si logica din spatele cifrelor si vor putea pregati bugete si rapoarte financiare pentru diferite tipuri de firme


Managerii Non-Financiari (Operationali) si antreprenorii vor stapani concepte de baza legate de procesul de bugetare si vor dobandi aptitudini de analiza si interpretare rapoarte financiare in scopul deciziilor manageriale. Astfel vor putea sa controleze obiectivele legate de controlul costurilor si imbunatatirea profitului la nivelul centrelor de responsabilitate


Profesionistii Financiari juniori si seniori vor asimila abilitati necesare pentru a progresa in cariera spre o pozitie de Controller sau Manager Financiar.


Echipele Financiare si Operationale vor avea o comunicare eficienta si vor putea lucra in echipa pentru a creste performantele firmei.


Ce vei invata in fiecare modul:

Modulul 1: Cum masuram performanta firmei: In acest modul vom intelege cele trei rapoarte financiare critice (Bilant, Cont Profit si Pierdere si Cash Flow) care monitorizeaza performanta firmei si vom vedea modalitati de analiza pe baza acestor rapoarte

Modulul 2: Unde vrea compania sa ajunga si cum isi planifica acest obiectiv: In acest modul vom parcurge concepte critice in planificarea financiara a performatei firmei. In acest sens vom invata cum pregatim Bugetele Operationale si Bugetul Financiar de Profit si Pierdere.

Modulul 3: Cum performeaza firma versus ce si-a propus, actiuni de corectie: In acest modul vom incepe cu tehnici de maximizare a profitului prin planificare. Apoi vom intelege cum monitorizam rezultatele reale versus buget, cum analizam variatiile si identificam oportunitati si riscuri pentru a putea lua deciziile corecte de optimizare. De asemenea vom intelege de ce avem nevoie de un Buget Actualizat si cum il pregatim.

Modulul 4: Unde performeaza firma bine si unde performeaza mai putin bine: In acest modul vom intelege cum monitorizam profitabilitatea interna, modalitatea prin care identificam performanta managerilor, a segmentelor de business, linii de produse pentru a intelege impactul pozitiv sau negativ in profitabilitatea totala.


Poti vizualiza mai jos continutul fiecarui Modul si poti testa gratuit lectia M1_4.





Example Curriculum

  Introducere
Disponibil in zile
zile dupa inscriere
  Modulul 1_Cum masuram performanta firmei
Disponibil in zile
zile dupa inscriere
  Modul 2_Unde vrea compania sa ajunga si cum planifica
Disponibil in zile
zile dupa inscriere
  Modul3_Cum performeaza firma vs ce si-a propus
Disponibil in zile
zile dupa inscriere
  Modul4_Unde performeaza firma bine si unde mai putin bine
Disponibil in zile
zile dupa inscriere
La sfarsitul acestui curs vei:
  • Intelege si vei putea analiza cele 3 rapoarte critice care monitorizeaza performantele firmei: P&L, Bilantul, Situatia Cash Flow-ului
  • Intelege cum se pregatesc: bugetele operationale, bugetele financiare si buget consolidat de Profit si Pierdere si cum este acesta folosit in controlul rezultatelor reale si maximizarea performantei
  • Intelege cum se monitorizeaza constant costurile, veniturile si profitul real versus buget, cum se analizeaza deviatiile pentru a se lua masuri de corectie sau a ne folosi de oportunitati aparute
  • Intelege cum se monitorizeaza profitabilitea interna pe centre de responsabilitate si cum identificam segmentele de business sau liniile de produse care au profitabilitate buna si cele cu profitabilitate slaba

Pregatirea si monitorizarea unui Buget este o abilitate care poate fi invatata de orice antreprenor sau manager. Nu trebuie sa fii un expert in business. Acest curs te va invata pas cu pas cum sa faci acest lucru.

Cu aceste abilitati asimilate vei avea o misiune mai usoara pentru controlul si optimizarea performantei financiare.


Cum ma inscriu in program

Inscrierea in program se face prin achitarea cursului prin intermediul magazinului online.

Dupa confirmarea platii vei primi acces la platforma online unde vei putea parcurge cursul in ritmul propriu.


Garantii:

Depun un efort considerabil pentru a-ti furniza cele mai bune programe de training cu aplicabilitate in practica.

Totusi daca ai parcurs primele 2 Module din program si nu esti multumit poti sa-ti recuperezi banii integral in 30 zile de la achizitionare.



Impresii de la cei care au urmat acest program:
  • “A fost o experienta foarte buna si utila atat ca si continut dar mai ales din punctul de vedere al deschiderii manifestata de lectorul acestui Structurarea acestui training impreuna cu exemplele practice si explicate pe parcursul desfasurarii , interactiunea cu trainerul dar si ceilalti participanti au facut din acest training un castig in privinta activitatii de bugetare si planificare bugetara, fara sa se simta faptul ca acest training a fost tinut online”


  • “Pana in momentul participarii la curs nu stiam de unde sa incep stabilirea bugetelor si corectiilor acestora. In acest moment am formata idea si voi incepe sa pun si in practica”


  • “Am vazut unele abordari de care nu stiam legat de bugetare. Il vad ca o radiografie foarte utila pentru manageri non financiari”


  • “Recomand acest training oricui este interesat de a intelege intr-o maniera foarte pragmatica - aplicata, un proces cap-coada, corect, de bugetare si analiza aferenta. Deoarece stim cu totii ca procesul de bugetare este unul din marii consumatori de timp si energie in orice companie serioasa, acest training - aplicat pe diverse exemple practice prezentate pe parcursul cursului - vine exact in intimpinarea celor implicati in acest proces pentru clarificarea din start a pasilor corecti de urmat pentru realizarea unui buget cat mai ancorat in realitate”



Iti multumesc ca esti interesat in dezvoltarea personala si a firmei si te astept cu drag la acest curs.